Linnea on päätyypin kevätvehnä, jolta sopii odottaa sekä runsasta että laadukasta satoa. Sen valkuaispitoisuus on päätyypin vehnien parhaimmistoa ja satoisuus kevätvehnien kärkeä. Se on erittäin laonkestävä lajike, joka kestää voimaperäistä viljelyä.
Linnea oli mukana Västankvarnin lannoituskokeissa kasvukaudella 2021. Koetulosten perusteella Linnean lannoitukseen kannattaa panostaa, jotta lajikkeen parhaat puolet eli suuri sato ja hyvä valkuaispitoisuus saadaan esille. Kasvukauden 2021 olosuhteissa lajike hyötyi jaetusta lannoituksesta. Paras sato saatiin antamalla kylvön yhteydessä 120 kg N/ha ja kasvukaudella yhteensä 40 kg N/ha typpeä.
Linnea on menestynyt hyvin koko kevätvehnän viljelyalueella ja erityisesti Etelä-Pohjanmaalla 3. viljelyvyöhykkeellä. Se soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille.
Tilasiemenen ja tanskalaisen Sejet Plant Breedingin yhteistyössä jalostama lajike. Lajikenumero SJ 18 SW028.
Linnea erottuu muista lajikkeista korkealla valkuaispitoisuudellaan ja satoisuudellaan. Se on ollut lajikekokeissa 9 % Demonstrantia satoisampi. Linnea menestyy kaikilla maalajeilla, mutta erityisesti karkeilla kivennäismailla.
Linnean valkuaispitoisuus on päätyypin vehnien parhaimmistoa. Sen tuhannen jyvän paino ja hehtolitra-
paino on keskimääräinen.
Linnea on erittäin korrenluja lajike. Virallisissa kokeissa lakoa ei ole ollut lainkaan. Käytännön viljelyssä lakoa ei ole myöskään havaittu. Rehevemmässä kasvustossa korrensääteen käyttö on silti suoisteltavaa.
Linnean taudinkestävyys on ollut virallisissa kokeissa keskimääräinen. Kestävyys pistelaikkua vastaan on ollut mittarilajikkeina olleita Helmiä ja KWS Mistralia parempi. Ruskolaikkua on havaittu hieman mittarilajikkeita enemmän. Tautiruiskutus tähkälle on suositeltavaa.
Kylvötiheys 650 - 700 itävää jyvää neliölle.
Typpilannoitus savimaalla 160 kg N/ha mieluummin jakamalla. Kylvön yhteydessä annetaan 100 - 120 kg N/ha ja pintalevityksenä 40 - 60 kg N/ha. Lannoitustaso on säädettävä maalajin ja kasvuston mukaan.
Yleensä Linnea ei tarvitse kasvunsäätelyä, mutta erittäin rehevissä kasvustoissa rikkakasviruiskutuksen yhteydessä voi käyttää pientä annosta kasvunsäädettä. Kasvitautiruiskutus on suositeltavaa ja antaa parhaan vasteen, kun se tehdään heti tähkimisen jälkeen. Tautiruiskutus varmentaa jyvien täyttymisen ja normaalin tuleentumisen.