Senni on erittäin satoisa vehnä. Sen korsi on pitkä, joka tuo sille kuivuudenkestoa. Sen sakoluvun kestävyys on osoittautunut Tilasiemenen monivuotisissa koesarjoissa erityisen hyväksi. Virallisissa lajikekokeissa Senni on ollut satoisin kevätvehnä savimailla.
Senni on Siementila Salon suositus leipävehnälajikkeeksi savimaille. Sennin siemen on käsitelty SDHI-tehoaineen sisältävällä peittausaineella, joka tuo tehoa tauteja vastaan tavanomaisia valmisteita pidempään.
Tilasiemenen ja tanskalaisen Sejet Plant Breedingin yhteistyössä jalostama lajike. Linjanumero SJ18SW035. Hyväksytty viralliseen kasvilajikeluetteloon 2023.
Senni on erittäin satoisa kevätvehnä. Sen jyväkoko ja hehtolitrapaino on keskimääräinen ja sakoluvun kestävyys on erinomainen.
Senni on myöhäinen kevätvehnä. Kasvuaika Sennillä on ollut virallisissa kokeissa 102,7 pv ja lämpösumma 1094.1. Kasvuajaltaan Senni sopii parhaiten Etelä-Suomeen ja varauksella 3.vyöhykkeelle.
Lujakortinen lajike, mutta pitkän korren vuoksi suositellaan korrensääteen käyttöä. Korren pituus on keskimääräistä
pidempi, joten Senni kestää paremmin kuivuutta.
Taudinkestävyys on hyvällä tasolla. Kestävyys kevätvehnän pistelaikkua vastaan on mittarilajikkeita Helmiä ja KWS Mistralia parempi.
Kylvötiheys 650 - 700 itävää jyvää neliölle, joka on kilomääräisenä usein noin 300 kg/ha.
Typpilannoitus savimaalla 160 kg N/ha mieluummin jakamalla. Kylvön yhteydessä annetaan 100-120 kg N/ha ja pintalevityksenä 40-60 kg N/ha. Lannoitustaso on säädettävä maalajin ja kasvuston mukaan.
Rikkakasviruiskutuksen yhteydessä voi antaa kasvunsäädettä reheville kasvustoille. Toinen kasvunsääde voi olla tarpeen erittäin rehevissä kasvustoissa ennen tähkälle tuloa sopivalla valmisteella. Tautiruiskutus varmentaa jyvien täyttymisen ja normaalin tuleentumisen.